Допуна конкурса за правне клинике – Правна клиника за медијацију

КОНКУРС – ПРАВНА КЛИНИКА ЗА МЕДИЈАЦИЈУ

Правни факултет Универзитета у Београду расписује конкурс за Правну клинику за медијацију. На конкурс се могу пријавити студенти четврте године основних студија, апсолвенти, као и студенти мастер студија. Програм Правне клинике за медијацију одвија се у сарадњи са организацијом Партнери Србија,  акредитованом за спровођење основне и специјализованих обука за медијаторе. Интерактивна предавања и радионице држе наставници Правног факултета, медијатори, судије, адвокати и психолози.

Програм Клинике траје два семестра. У зимском семестру у обиму од једног двочаса недељно, Правна клиника за медијацију прати програм основне обуке за медијаторе и анализира применљиве међународне инструменте и стандарде, те домаћа и регионална искустава у примени медијације. У летњем семестру два пута месечно биће организоване практичне симулације и презентације стварних случајева медијације, као и гостовања домаћих и међународних медијатора.

Након завршеног првог, односно другог семестра, постоји могућност организовања домаћих и регионалних такмичења студената у примени медијације, као и учешћа тима студената Правног факултета на еминентним међународним такмичењима из медијације, у организацији Међународне трговинске коморе (ICC) у фебруару 2024. у Паризу и IBA-VIAC у јулу 2024. у Бечу.

Ради анализе међународних стандарда и пракси у примени медијације, као и интеракције са страним експертима, те потенцијалног учешћа на међународним такмичењима из ове области, пожељно је да студенти поседују активно знање енглеског језика. Максималан број студената који ће бити примљен на Правну клинику за медијацију је 25.  Радом Правне клинике за медијацију руководи проф. др Ивана Крстић.   

Важна напомена: Због чињенице да је конкурс расписан касније у односу на конкурсе за остале правне клинике, пријава се не врши путем линка већ мејлом на ikrstic@ius.bg.ac.rs . Уз пријаву је потребно доставити кратку биографију и мотивационо писмо. Такође, ако је кандидат већ послао пријаву за неку од клиника за које је конкурс био расписан раније, а радије би похађао програм Правне клинике за медијацију, може послати пријаву за Правну клинику за медијацију, уз обавезну напомену у пријави да одустаје од пријаве за ту другу клинику.

Рок за достављање пријава је петак 6. октобар. Студенти ће о резултатима конкурса бити обавештени у најкраћем року, у сваком случају пре истека рока за упис на четврту годину студија.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве