Траг фондација објавила други конкурс за програм за младе истраживаче/-ице „Покрет Полет“

Београд, 03. октобар 2023. – Ако сте млади и својим истраживачким радом желите да допринесете системским променама у друштву – пријавите се. Траг фондација, у оквиру трогодишњег програма „Покрет Полет“, објавила је други конкурс за младе истраживаче/-ице, намењен академским грађанима старости до 30 година. Програм се спроводи у партнерству са Центром за социјалну политику и у сарадњи са Коалицијом за развој солидарне економија (КоРСЕ), уз финансијску подршку Европске уније.

„Овај програм има за циљ да оснажи младе људе, да се у већој мери укључе у процесе доношења одлука. Тимови младих истраживача, у сарадњи са организацијама цивилног друштва, ће имати прилику да стекну нова знања и повећају капацитет за јавно заговарање и креирање предлога за унапређење или доношење нових политика из области социо-економског развоја. За учешће у деветомесечном едукативно-истраживачком програму млади академци добијају надокнаду од 800 ЕУР бруто, као и плаћене путне трошкове за активности које спроводе заједно са организацијама у њиховим локалним заједницама. Умрежавајући младе истраживаче, организације цивилног друштва и грађане путем различитих активности желимо да подржимо грађански активизам, да се што већи број грађана ангажује, јер само синергијом свих нас можемо мењати друштво на боље“, изјавила је Наташа Константиновић, координаторка програма јавних политика у Траг фондацији.

Кроз програм за младе истраживаче/-ице, 15 студената завршних година студија, дипломаца и постдипломаца факултета друштвених наука имаће прилику да похађају тренинге, пишу предлоге за измене јавних политика и од одабраних организација цивилног друштва уче о самом процесу јавног заговарања, стратегијама и начинима постизања заговарачких циљева. Мултидисциплинарни тимови ће, осим истраживања јавних политика и креирања предлога за њихово унапређење, добити могућност да се повежу са организацијама цивилног друштва из различитих делова Србије и стекну драгоцено искуство, које ће им помоћи да дају допринос развоју своје заједнице. Више информација о тематским приоритетима и условима конкурса може се наћи на следећем линку:

https://pokretpolet.tragfondacija.org/pokret-polet-otvoren-je-poziv-za-mlade-istrazivace/

Конкурс је отворен до 22. октобра 2023. године до 23:59.

За све додатне информације молимо контактирајте:

Eminent Communications, Емина Феризовић, директорка

M: + 381 63 7704 876, emina@eminentkomunikacije.rs

О Траг фондацији:

Траг је регионална фондација која делује у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Већ 24 године подржава и подстиче грађане на активно учешће у развоју локалних заједница у којима живе или послују. Траг фондација оснажује људе који верују да заједничке иницијативе могу имати велики утицај и који желе да буду покретачи позитивних промена у својим заједницама. Током претходне две деценије Траг фондација је кроз бројне програме подржала више од 1.700 успешних пројеката са преко 15 милиона евра уложених широм Србије и региона.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве