Недеља добродошлице бруцошима Правног факултета Универзитета у Београду

Пратећи лепу традицију која постоји на водећим светским универзитетима, Правни факултет у Београду је друге године заредом организовао Недељу добродошлице бруцошима за школску 2023/2024 годину. Циљ овог догађаја је био да новим студентима пожелимо добродошлицу на прави начин тако што ћемо организовати низ активности и радионица информативног и едукативног карактера. Све радионице су одржане у складу са предложеним и одобреним распоредом у недељи од 25. до 29. септембра. До почетка догађаја пристигло је преко 700 пријава, што значи да је преко 250 студената показало интересовање за неколико различитих радионица! Све радионице су биле усмерене на практичне образовне потребе будућих младих правникa и бавиле су се различитим темама које су имале за циљ да им омогуће лакши и квалитетнији почетак студентског живота.

Реализовано је укупно 9 радионица – „Упознавање Правног факултета“, „Технике правилног учења“, „Примењене технике правилног учења“, „Како се припремити за испит?“, „Значај и могућности за неформално учење“, „Мотивациони говор – како успети и како не одустати?“, „Основи професионалне комуникације“ и „Академско поштење и студентска етика“, као и сајам студентских организација у оквиру кога су бруцоши могли да се упознају и са разноврсним ваннаставним активностима које нуди наш факултет. Новитет у односу на прошлу годину је предавање проф. др Иване Крстић ,,Учење у недискриминаторном окружењу” где су студенти учили да препознају дискриминацију, родно засновано насиље и узнемиравање у пракси и имали су прилику да се упознају са својим правима и обавезама у стварању толерантног и подстицајног окружења.

Креирање и руковођење свих осталих радионица било је поверено млађим асистентима и сарадницима, који су према речима учесника били спремни за сарадњу, показали жељу да им помогну и искрено причали о својим искуствима. Наставници који су учествовали на пројекту и допринели његовој успешној реализацији су др Маша Мишковић, др Новак Вујичић, др Валерија Дабетић, др Бојана Тодоровић, Ђорђе Марковић,  Уна Дивац, Ивана Радисављевић, Алекса Шкундрић, Никола Станковић и Мила Ђорђевић. Више о овом догађају можете погледати у оквиру прилога факултетског билтена Аcta Diurna. Фотографије са догађаја су доступне на следећем линку: https://photos.app.goo.gl/5YAr1TdM7QGcA3JZ8.

Свим нашим студентима желимо срећан и успешан почетак школске године!

Тим за оријентацију

Правни факултет

Универзитета у Београду

Институт за правне и друштвене науке Центар за социолошко-правна истраживања

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве