Nedelja dobrodošlice brucošima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Prateći lepu tradiciju koja postoji na vodećim svetskim univerzitetima, Pravni fakultet u Beogradu je druge godine zaredom organizovao Nedelju dobrodošlice brucošima za školsku 2023/2024 godinu. Cilj ovog događaja je bio da novim studentima poželimo dobrodošlicu na pravi način tako što ćemo organizovati niz aktivnosti i radionica informativnog i edukativnog karaktera. Sve radionice su održane u skladu sa predloženim i odobrenim rasporedom u nedelji od 25. do 29. septembra. Do početka događaja pristiglo je preko 700 prijava, što znači da je preko 250 studenata pokazalo interesovanje za nekoliko različitih radionica! Sve radionice su bile usmerene na praktične obrazovne potrebe budućih mladih pravnika i bavile su se različitim temama koje su imale za cilj da im omoguće lakši i kvalitetniji početak studentskog života.

Realizovano je ukupno 9 radionica – „Upoznavanje Pravnog fakulteta“, „Tehnike pravilnog učenja“, „Primenjene tehnike pravilnog učenja“, „Kako se pripremiti za ispit?“, „Značaj i mogućnosti za neformalno učenje“, „Motivacioni govor – kako uspeti i kako ne odustati?“, „Osnovi profesionalne komunikacije“ i „Akademsko poštenje i studentska etika“, kao i sajam studentskih organizacija u okviru koga su brucoši mogli da se upoznaju i sa raznovrsnim vannastavnim aktivnostima koje nudi naš fakultet. Novitet u odnosu na prošlu godinu je predavanje prof. dr Ivane Krstić ,,Učenje u nediskriminatornom okruženju” gde su studenti učili da prepoznaju diskriminaciju, rodno zasnovano nasilje i uznemiravanje u praksi i imali su priliku da se upoznaju sa svojim pravima i obavezama u stvaranju tolerantnog i podsticajnog okruženja.

Kreiranje i rukovođenje svih ostalih radionica bilo je povereno mlađim asistentima i saradnicima, koji su prema rečima učesnika bili spremni za saradnju, pokazali želju da im pomognu i iskreno pričali o svojim iskustvima. Nastavnici koji su učestvovali na projektu i doprineli njegovoj uspešnoj realizaciji su dr Maša Mišković, dr Novak Vujičić, dr Valerija Dabetić, dr Bojana Todorović, Đorđe Marković,  Una Divac, Ivana Radisavljević, Aleksa Škundrić, Nikola Stanković i Mila Đorđević. Više o ovom događaju možete pogledati u okviru priloga fakultetskog biltena Acta Diurna. Fotografije sa događaja su dostupne na sledećem linku: https://photos.app.goo.gl/5YAr1TdM7QGcA3JZ8.

Svim našim studentima želimo srećan i uspešan početak školske godine!

Tim za orijentaciju

Pravni fakultet

Univerziteta u Beogradu

Institut za pravne i društvene nauke Centar za sociološko-pravna istraživanja

Arhive