ИдеГлас – Позив за активисте и активисткиње

Поздрављам Вас испред омладинске организације Центар Е8 који је усмерен на рад са младим људима широм Србије. Иновативним кампањама, употребом друштвених мрежа и разноврсним методологијама рада едукујемо младе на теме здравих стилова живота, родне равноправности, превенције насиља и значаја активирања у друштву.
Након успешно реализоване две Иде глас кампање и покренутих 13 иницијатива широм Србије, Центар Е8 реализује нову кампању мотивисања грађана да покрену локалне иницијативе и унапреде живот у својој заједници. Окупљамо активисте и активисткиње широм Србије који ће разговарати са својим суграђанима_кама и покренути иницијативу у свом граду. 

Центар Е8 је у претходном периоду тестирао методологију кампање “од врата до врата”, са циљем покретања локалних иницијатива и мотивисања грађана да у њима учествују. Многе локалне самоуправе су препознале наш рад, те су се промене догодиле у Кули и Зрењанину. У Кули је постављањем контејнера за прикупљање смећа заустављено стварање дивље депоније. Такође, реаговала је локална самоуправа у Зрењанину и поставила расвету у улицама у којима се грађани нису осећали безбедно.

Позивамо младе 18-30 година да се придруже тимовима у Београду.

Од учесника_ца очекујемо да крајем марта прођу тренинг на коме ће се упознати са нашом методологијом, а онда да почетком априла у акцији „од врата до врата“ разговарају са својим суграђанима и суграђанкама о проблемима са којима се суочавају у својој локалној заједници. Касније ће са својим тимом, а уз сву нашу подршку, покренути иницијативу везану за неки од проблема са којима се грађани суочавају.

Наши активисти наводе да су током рада на пројекту стекли многобројне вештине, унепредили своју комуникацију, научили како да воде разговор у жељеном правцу и како да покрену иницијативу за нешто што је њима важно, стекли пријатеље за цео живот.


Више информација, као и линк ка форми пријаве, су доступни на линку: 

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве