IdeGlas – Poziv za aktiviste i aktivistkinje

Pozdravljam Vas ispred omladinske organizacije Centar E8 koji je usmeren na rad sa mladim ljudima širom Srbije. Inovativnim kampanjama, upotrebom društvenih mreža i raznovrsnim metodologijama rada edukujemo mlade na teme zdravih stilova života, rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja i značaja aktiviranja u društvu.
Nakon uspešno realizovane dve Ide glas kampanje i pokrenutih 13 inicijativa širom Srbije, Centar E8 realizuje novu kampanju motivisanja građana da pokrenu lokalne inicijative i unaprede život u svojoj zajednici. Okupljamo aktiviste i aktivistkinje širom Srbije koji će razgovarati sa svojim sugrađanima_kama i pokrenuti inicijativu u svom gradu. 

Centar E8 je u prethodnom periodu testirao metodologiju kampanje “od vrata do vrata”, sa ciljem pokretanja lokalnih inicijativa i motivisanja građana da u njima učestvuju. Mnoge lokalne samouprave su prepoznale naš rad, te su se promene dogodile u Kuli i Zrenjaninu. U Kuli je postavljanjem kontejnera za prikupljanje smeća zaustavljeno stvaranje divlje deponije. Takođe, reagovala je lokalna samouprava u Zrenjaninu i postavila rasvetu u ulicama u kojima se građani nisu osećali bezbedno.

Pozivamo mlade 18-30 godina da se pridruže timovima u Beogradu.

Od učesnika_ca očekujemo da krajem marta prođu trening na kome će se upoznati sa našom metodologijom, a onda da početkom aprila u akciji „od vrata do vrata“ razgovaraju sa svojim sugrađanima i sugrađankama o problemima sa kojima se suočavaju u svojoj lokalnoj zajednici. Kasnije će sa svojim timom, a uz svu našu podršku, pokrenuti inicijativu vezanu za neki od problema sa kojima se građani suočavaju.

Naši aktivisti navode da su tokom rada na projektu stekli mnogobrojne veštine, unepredili svoju komunikaciju, naučili kako da vode razgovor u željenom pravcu i kako da pokrenu inicijativu za nešto što je njima važno, stekli prijatelje za ceo život.


Više informacija, kao i link ka formi prijave, su dostupni na linku: 

Arhive