Успех студената Правног факултета на јубиларном XX такмичењу из Међународног и европског пореског права

Прошло је више од деценије откад је наш факултет дебитовао на престижном такмичењу International and European Tax Law Moot Court Competition које се већ двадесет година одржава на белгијском Универзитету у Лувену. Мењали су се нормативни оквири у којима државе настоје да реше сложено питање двоструког опорезивања, мењала се и конкуренција на такмичењу која је постајала све бројнија и спремнија, а оно што је остало непромењено јесте препознатљивост наших студената по квалитету и правној поткованости. Зар је могуће неговати другачији приступ када студенти основних студија иду на правни двобој са најуспешнијим мастер студентима са свих страна света, а излажу пред панелом који чине највећи светски стручњаци из области међународног пореског права? Показало се да је, под вођством некога ко у међународном кругу пореских стручњака има посебно место, проф. др Светислава Костића, тај приступ врло изводљив.

Судије овогодишњег, јубиларног, XX такмичења из Међународног и европског пореског права, након темељне провере писаних поднесака, оцениле су да су студенти четврте године основних академских студија Правног факултета, Никола Мијаиловић, Тара Говедаровић, Ања Тодоровић и Андријана Витошевић, заслужили да се нађу међу тимовима који ће учествовати на усменим рундама у Лувену. На усменом делу такмичења, које је одржано од 24. до 29. марта 2024. године, наши студенти изашли су као победници из обе рунде у којима су се сусрели са тимовима Универзитета у Лувену, као и Универзитета у Бергаму. У укупном пласману, у конкуренцији од 40 тимова, заузели су једанаесто место и то уз посебне похвале судија на рачун логике и структуре излагања, владања чињеницама, али и реторике.

На крају, али нипошто најмање важно, посебно се захваљујемо канцеларијама Deloitte, BDK Advokati, PWC, BDP и KPMG што су, пружањем финансијске подршке нашем тиму, показали да препознају значај оваквих такмичења у формирању младих правника.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве