8. конкурс Министарства за европске интеграције за избор најбољих студентских радова о Европској унији

Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије расписује наградни конкурс за избор најбољих индивидуалних студентских радова о европској интеграцији и процесу приступања наше земље Европској унији.

Циљ овог наградног конкурса је да непосредно укључи младе академске грађане у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Републике Србије у Европској унији.

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 110.000, 80.000 и 60.000 динара. Поред три најбоље рангирана, Министарство ће у електронском зборнику студентских радова објавити и остале радове који испуне критеријуме. Поред новчаних награда које додељује Министарство за европске интеграције, ове године у сарадњи са Центром Велика Европа Института Жак Делор из Париза и Амбасадом Републике Француске у Србији, први пут у оквиру овог конкурса биће додељена и посебна награда – „Жак Делор“, која подразумева финансирање (пут и дневнице) студијске посете Паризу за једног аутора.

Конкурс је отворен за студенте програма основних академских студија и програма мастер академских студија свих универзитета у Републици Србији.

Рок за слање радова је 1. јул 2024. године.

Информације везане за конкурс налазе се на следећем линку:

https://www.mei.gov.rs/srp/vesti/3005/detaljnije/w/0/raspisan-konkurs-za-izbor-najboljih-studentskih-radova-o-eu-2024/

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве