Сарадник у настави Ђорђе Степић одржао је гостујуће предавање на Правном факултету у Бањој Луци

У понедељак, 20. маја 2024. године, сарадник у настави Ђорђе Степић одржао је на гостујуће предавање на тему „Државноправни положај Србије од Првог српског устанка до обнове независности 1878. године”, у склопу предмета Национална историја државе и права на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци. У току предавања, изложене су различите (правно)историјске вододелнице у борби Србије за самоуправу, аутономију и, најпосле, независност од Отоманског царства, кроз призму државноправног развоја.

Предавању су, поред предметних наставника – проф. др Здраве Стојановић и доц. др Мирјане Мишкић – као и асистената Марка Ромића и Игора Мирјанића, и студената Правног факултета у Бањој Луци, присуствовали и одабрани бањалучки гимназијалци, са својим професором, вишим асистентом Филозофског факултета у Бањој Луци, др Данилом Ковачем.

Предавање, као вид учешћа у настави, остварено је у оквиру сарадње Правног факултета Универзитета у Београду и  Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, на основу Споразума о сарадњи. 

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве