Одржана свечана додела диплома полазницима четири генерације мастер академских студија из области менаџмента јавних набавки

У резиденцији амбасадора Италије у Србији Њ. Е. Луке Горија 22. маја 2024. године одржана је свечана додела диплома полазницима четири генерације мастер академских студија из области менаџмента јавних набавки, које се реализују на енглеском језику на Правном факултету Универзитета у Београду у сарадњи са Универзитетом у Риму Тор Вергата, Департман за економију и финансије, од 2017. године. Ове студије је подржала Европска банка за обнову и развој, обезбеђивањем стипендија за полазнике запослене у јавним секторима земаља које припадају региону Западног Балкана.

Заједничке дипломе поменута два универзитета примило је 80 полазника овог програма из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе и Бугарске. Присутнима су се обратили: амбасадор Италије Њ. Е. Лука Гори, директор Одељења за набавке у Европској банци за обнову и развој Јан Јакхолт, управник програма професор др Добросав Миловановић и Димитар Азески, члан управног одбора Алумни удружења  студената овог програма у Риму и у Београду.

Догађају су присуствовали и помоћник министра за високо образовање др Александар Јовић, регионални директор ЕБРД за Западни Балкан Матео Коланђели, заменик директора Одељења за набавке у Европској банци за обнову и развој Јевгениј Смирнов и шеф представништва Европске инвестиционе банке за регион Западног Балкана Алесандро Брагонзи.

С обзиром на то да је овај заједнички студијски програм „двојник“ програма који се одвија у Риму од 2013. године, њихову заједничку мрежу, након 11 циклуса „римског“ и седам циклуса „београдског“ програма, до сада чини 367 дипломаца, односно укупно 508 полазника из више од 50 земаља.

            Захваљујући подршци Владе Републике Србије, министарстава, Привредне коморе Србије, Града Београда и последипломаца из Србије, који су завршили ове мастер студије у Риму, Универзитет у Београду и Правни факултет су успели да  изграде поверење и да задовоље високе професионалне, институционалне и личне стандарде како би Република Србија, Град Београд и Правни факултет Универзитета у Београду постали регионални центар за стицање и пренос знања и најбоље међународне праксе у области јавних набавки.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве