Хулијета Рабанос на истраживачком боравку у Сарију

У оквиру реализације Радног пакета 5 „Право и практична рационалност” и Радног пакета 6 „Практично оријентисане правне основе” пројекта АЛФ, постдокторанткиња Универзитета у Београду Хулијета Рабанос је обавила истраживачки боравак у Центру за право и филозофију Правног факултета Универзитета у Сарију (Centre for Law and Philosophy of the University of Surrey School of Law) (Уједињено Краљевство), од 26. фебруара до 29. марта 2024. године. 

Истраживачки боравак је омогућен уз помоћ стипендије Центра за темељна правна знања (ЦЛФ), којаза циљ има омогућавање истраживачима Универзитета у Београду да унапреде лична знања и истраживачке вештине кроз директну интеракцију са истраживачима из других правних традиција и стручњацима за неке од темељних правних знања, у овом случају практичну рационалност.

У оквиру свог истраживачког боравка, др Рабанос је даље развијала своје постдокторско истраживање и имала прилику да о томе разговара са професорима и сарадницима Центра: Кенетом Ехренбергом, Храфном Асгеирсоном, Вероником Родригез-Бланко, Амброз Лијем, као и са Кристофером Тагартом.

Рабанос је такође учествовала као гостујући предавач на достипломском курсу „Обавезност и кажњавање“,  који воде Амброз Ли и Кристофер Тагарт.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве