ОТВОРЕН ПОЗИВ: НАЦИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА “Chine Daily Belt and Road Youth English Speaking Competition” у организацији Академије уметности Нови Сад

Академија уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду са задовљством вас позива на 6. такмичење млaдих из енглеског језика “Chine Daily Belt and Road Youth English Speaking Competition” које је иницирано је 2019. под слоганом „Let the world hear your voice“.

Шесто такмичење из енглеског језика отворено је за пријаву ђака и студената српског држављанства (средње школе, факултети и академије) старости од 16 до 27 година.

Подносиоци пријаве треба да припреме:

–          Говор на тему „Civilizations: clash an coexist” (усмено излагање без читања)

–          Трајање говора: максимално 4 минута

–          Видео снимак говора

–          Писани текст говора (500 речи)

–          Пријавни формулар можете преузети на линку:

https://akademija.uns.ac.rs/21st-century-cup-application/

Пријаве су отворене до понедељка, 09. септембра 2024. Финале такмичења ће се одржати на Академији уметности Нови Сад у понедељак, 16. септембра 2024. Победника такмичења одлази на светско такмичење у Кину које ће се одржати током октобра месеца. Прошле године, Страхиња Тривковић, тада ђак трећег разреда Треће београдске гимназије освојио је друго место на светском такмичењу Појас и пут “21st Century Cup” из енглеског језика које се одржало у кинеском Шангају од 10. до 14. октобра у конкуренцији од 30 учесника, као најмлађи такмичар. Такмичење је окупило укупно представнике из 60 држава, а у великом финалу учествовало је њих 30. Такмичари су прошле године презентовали рад на тему “ Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве