Студентска пракса на Институту за физику у Београду – позив за студенте

Институт за физику у Београду, институт од националног значаја за Републику Србију, припремио је каталог студентских пракси за академску 2024/2025. годину које се могу обавити на нашем Институту. Електронско издање овог каталога можете пронаћи на следећој адреси:
https://www.ipb.ac.rs/docs/Institut%20za%20fiziku%20u%20Beogradu-Studentske%20prakse-Predlozi%20tema%20za%20studentske%20prakse%20za%20akademsku%202024-25.%20godinu.pdf

Предложене праксе су првенствено намењене студентима, али и напредним средњошколцима специјално мотивисаним за истраживачки рад у нашим лабораторијама и центрима изврсности.

Каталог садржи сажете описе појединачних истраживачких тема и пројеката, тока праксе, услова за похађање, као и кратке биографије ментора који су истраживачи Института.

Предложене теме истраживања већином су везане за ширу област физике и њој придружених технологија. Поред овога, Институт из године у годину све већи нагласак ставља на истраживања  на додиру физике са другим наукама и креативним дисциплинама, као и на комуникацију и промоцију науке и њеног ефекта на друштво широј јавности.

Пријаве студената су могуће током целе академске године. Студенти се могу обратити директно менторима (њихови контакти су дати у публикацији), а за сва питања, недоумице и помоћ могу нам се такође обратити и на ipbstudentskeprakse@ipb.ac.rs.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 75 Јануар/ Јун 2024

Архиве