STUDIJE ZA INOVACIJU (SPECIJALIZACIJU) ZNANJA O PREDSTAVCI PRED EVROPSKIM SUDOM ZA LJUDSKA PRAVA

Programom studija obuhvaćene su kako osnove predstavke pred Evropskim sudom, tako i teme čijim će se izučavanjem izgraditi i unaprediti sposobnosti pravnica i pravnika da valjano razumeju i ispravno primene odredbe o ljudskim pravima iz Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, ali i standarde i praksu Evropskog suda za ljudska prava u određenim oblastima.

Studije traju trinaest nedelja (od 15. marta 2022. do 21. juna 2022.) Nastava se održava utorkom od 18:00 do 20:30 na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i/ili na daljinu.

Predavanja drže priznati stručnjakinje i stručnjaci. Osim profesorki i profesora Pravnog fakulteta, i ugledni profesorke i profesori s pravnih fakulteta iz regiona, sadašnje i bivše sudije Evropskog suda za ljudska prava, ali i pravnici i pravnice iz Sekretarijata Evropskog suda za ljudska prava učestvovaće u nastavi.

Studije mogu upisati kandidatkinje i kandidati koji su završili osnovne akademske pravne studije, odnosno osnovne četvorogodišnje pravne studije.

Po završetku studija, polaznice i polaznici dobijaju sertifikat Pravnog fakulteta o pohađanju kursa, odnosno uverenje o položenom završnom ispitu na studijama za inovaciju (specijalizaciju) znanja. 

Prijave na konkurs primaće se do 27. februara 2022. godine, a nastava počinje 15. marta. Prijave se podnose elektronskim putem, slanjem dokumentacije na adresu spec.kurs@ius.bg.ac.rs. Pored popunjenog obrasca koji je dostupan na sajtu Pravnog fakulteta, uz prijavu je potrebno priložiti fotokopiju diplome ili uverenja o diplomiranju (fotokopiju je potrebno overiti ukoliko kandidat nije završio osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu), biografiju, fotokopiju lične karte i sken uplatnice.

Visina školarine iznosi 100.000,00 dinara (850,00 evra za strane državljane) ako se iznos plaća u tri jednake rate, ili 80.000,00 dinara (700,00 evra za strane državljane) ukoliko se iznos uplaćuje u celosti prilikom upisa.

Za sve informacije zainteresovani kandidati mogu da se obrate na e-mailspec.kurs@ius.bg.ac.rs ili na broj telefona 3027-741.  

Obrazac prijave

PROGRAM STUDIJA

Arhive