„Nacionalni dani podataka i inovacija“ 1. i 2. jun 2022. godine

Privredna komora Srbije – Služba za inovacije, i Univerzitet u Beogradu – Elektrotehnički fakultet pozivaju Vas na događaj „Nacionalni dani podataka i inovacija, koji će se održati u sklopu evropske nedelje podataka Data Week 2022“, 1. i 2. juna 2022. godine u Beogradu. Nedelja podataka je prolećno okupljanje evropskih istraživačkih i inovacionih zajednica koje obrađuju podatke i primenjuju veštačku inteligenciju. U nedelji podataka, učesnici dele znanja i rezultate, diskutuju o temama od zajedničkog interesa, pronalaze sinergije, grade nove saradnje i identifikuju nove izazove i preporuke.

Prvog dana nacionalnog događaja, u sredu, 1. juna 2022. godine, od 10:00, u sali 1, Privredne komore Srbije (ul. Resavska 13-15) planiran je dan saradnje nauke i privrede na kome će se obratiti predstavnici organizatora događaja, državnih institucija (Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Fonda za nauku), međunarodnih institucija (UNDP), naučno-istraživačkih institucija (fakulteta i instituta) i predstavnici privrede.

Teme prvog dana događaja biće inovativni projekti koji su se u prethodnom periodu razvijali u Srbiji, naučni projekti zasnovani na velikim podacima, otvoreni portali i otvoreni podaci u Srbiji i regionu, infrastruktura koju koriste univerziteti i instituti za obradu podataka, akademski programi i predmeti na studijama uključeni na fakultetima iz ove oblasti, kao i  buduća saradnja između istraživačkih institucija i preduzeća koja posluju u Srbiji i regionu.

Drugog dana događaja, u četvrtak, 2. juna 2022. godine, od 10:00, u amfiteatru „Mihajlo Pupin“ (br. 65) na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu (ul. Bulevar kralja Aleksandra 73) biće održan studentski dan na kome će svoje interesantne projekte zasnovane na velikim količinama podataka predstaviti predstavnici privrede, institucija koje su obrađivale podatke u cilju inovacija, kao i diplomci Univerziteta u Beogradu, koji će predstaviti svoje diplomske i master radove.

Za događaj se možete prijaviti putem linka.

U prilogu Vam dostavljamo pozivno pismo i agendu.

Stojimo Vam na raspolaganju za dodatne informacije putem adresa e-pošte Službe za inovacije Privredne komore Srbije i PR sektora Elektrotehničkog fakulteta: inovacije@pks.rs i pr@etf.bg.ac.rs

Arhive