Studije za inovaciju znanja „Javni nastup i veština pregovaranja“

UVOD

Tehničko-tehnološki napredak, čijem progresivnom razvoju svedočimo poslednjih decenija, pored koristi neretko izaziva i oskudnost u izražavanju. Stoga se pred savremene ljude kao imperativ stavlja ovladavanje veštinom lepog, jasnog, dobrog i uverljivog govora. Javni nastup se odlikuje nužnošću upotrebe u najrazličitijim domenima svakodnevnog života – od pravosuđa i advokature, preko politike i diplomatije, pa sve do rada u privredi, bankarstvu, medijima i u drugim srodnim profesijama. U svim navedenim delatnostima predstavlja nezaobilazan preduslov za njihovo uspešno obavljanje. To zahteva kontinuirano i inovirano obrazovanje i osposobljavanje u oblasti javnog nastupa i veštine pregovaranja, kao njenog najznačajnijeg i najčešćeg derivata. Zato je ovaj kurs namenjen ne samo diplomiranim pravnicima, već i kolegama sa srodnih društveno-humanističkih fakulteta i svima koji bi želeli da ovladaju ovim znanjima.

PREDAVANJA

Cilj studija sastoji se u mogućnosti da se zainteresovanim polaznicima pruži sveobuhvatno znanje iz domena javnog nastupa i veštine pregovaranja. To će se ostvariti kroz prezentaciju tradicionalnih znanja koje baštini Retorika kao nauka, a pre svega, kroz njihovu praktičnu primenu u domenu javnog nastupa i veštine pregovaranja. Ujedno će biti reči o savladavanju treme, prevenciji i pripremi glasovno-govornog aparata, sticanju znanja o veštini argumentacije, elemenata diplomatskog ophođenja i protokola, ali i inovacijama koje se u oblastima javnog nastupa i veštine pregovaranja odvijaju i umnožavaju gotovo u realnom vremenu, poput onlajn javnih nastupa.

Predavači na studijama su, pored dr Miloša Stankovića, rukovodioca kursa i vanrednog profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i nastavnika na predmetu Retorika, i drugi univerzitetski profesori, advokati, sudije, tužioci, diplomate, glumci, novinari, menadžeri i marketinški stručnjaci. Nastava obuhva 36 časova interaktivnih predavanja, koja podrazumevaju da svaki polaznik na svakom času kroz odgovarajuću vežbu primeni na tom času stečeno znanje. Nakon časova nastave polaznici će polagati završni ispit kako bi stekli uverenje o uspešno završenom kursu iz oblasti Javnog nastupa i veštine pregovaranja.

ŠKOLARINA

Školarina za studije iznosi 35.000 dinara. Školarinom su obuhvaćeni časovi nastave, propratni materijali i polaganje završnog ispita, uz mogućnost jednog ponovnog polaganja.

PRIJAVA

Prijava na studije počinje 27. novembra 2023. godine i traje do 15.  februara 2024. godine.

Prijave se vrše elektronskim putem, popunjavanjem i dostavljanjem upisnice na sledeću adresu: dusko.colovic@ius.bg.ac.rs

Upisnicu na studije možete preuzeti ovde: OVDE

UPRAVNIK STUDIJA

Upravnik studija je prof. dr Miloš Stanković.

DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije o studijama mogu se dobiti preko mejla: dusko.colovic@ius.bg.ac.rs ili pozivom na telefon 011/3027-725, odnosno 062/118-18-18.

Arhive