Предавање “Како успешно развити трансфер технологије – Доказани швајцарски модели ЕТX и Технопарк Цирих”

Научно -технолошки парк Београд, у сарадњи са Швајцарским институтом за интелектуалну својину, има задовољство да вас позове на предавање посвећено развоју и најбољим праксама у области трансфера технологије:  

“Како успешно развити трансфер технологије – Доказани швајцарски модели ЕТХ и Технопарк Цирих” четвртак , 12. септембар, 10č НТП Београд, Вељка Дугошевића 54

Кроз предавања два еминентна представника швајцарске академске и иновационе заједнице, фокус ће бити на постављању јасних процеса трансфера технологије који доприносе успешној комерцијализацији истраживања и сарадњи између науке и привреде.  

Lars Lünenburger са ЕТХ Цирих говориће како су успоставили успешан процес трансфера технологије, подршци коју пружају истраживачима и механизмима сарадње са индустријом. ЕТХ Цирих је рангиран међу 10 најбољих универзитета на свету, а поред изузетног академског програма, издваја се по ефикасном механизму повезивања истраживача са привредом кроз јасно дефинисан процес трансфера технологије (само прошле године основане су 43 спин-оф компаније).  

Matthias Hölling из циришког Тецхнопарка који окупља компаније из различитих индустрија, кластера, универзитета, истраживачких института, стартапа, као и велике брендове, представиће њихову улогу у оснаживању технолошког трансфера и механизме трансфера технологије из угла привреде.  

Детаљну агенду погледајте на ЛИНКУ.

Радни језик догађаја је енглески.  

Пријава за учешће на догађају је обавезна до уторка 10. септембра на линку ОВДЕ.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 75 Јануар/ Јун 2024

Архиве