Održana je Osnivačka skupština Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope

Kao i prošle godine, u vreme održavanja Sajma knjiga, gosti Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu su bili bibliotekari pravnih i srodnih biblioteka iz našeg regiona.

Prvog dana susreta, 23. oktobra 2008. održana je Osnivačka skupština Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope, doneta su sva osnivačka akta i izabran Upravni odbor Društa koji čine: Edita Bačić, upravnica Biblioteke Pravnog fakulteta u Splitu, kao predsednik i dr Svetlana Mirčov, upravnica Biblioteke Pravnog fakulteta u Beogradu, Ljiljanka Šunje, upravnica Biblioteke Pravnog fakulteta u Mostaru, mr Goran Petrović, upravnik Biblioteke Pravnog fakulteta u Kragujevcu i Dragutin Nemec bibliotekar Biblioteke Pravnog fakulteta u Zagrebu, kao članovi.

Osnivanje Društva daje mogućnosti za još plodniju saradnju, ali i za uključivanje u druge, pa i u Svetsku asocijaciju bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka. Nakon toga su vođeni razgovori o međubibliotečkoj saradanji, gostima su uručeni prigodne poklone, i naravno, vredne poklone u knjigama dobijeni su od njih.

Posete Sajmu knjiga su omogućile upoznavanje sa novom izdavačkom produkcijom publikacija koje se bave pravnom teorijom i praksom, dok su gosti i domaćini 24. oktobra prisustvovali i Promociji izdavačke produkcije našeg fakulteta.

Arhive