Master akademske studije

Od školske 2006/2007. godine Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu organizuje master akademske studije prava koje traju dva semestra, završavaju se izradom i odbranom završnog rada, donose 60 ESPB bodova i akademski naziv master pravnik iz odgovarajuće uže naučne oblasti.

Upis

Pravo upisa imaju kandidati koji su završili osnovne akademske studije, odnosno osnovne četvorogodišnje studije:

Konkurs za upis na master akademske studije objavljuje se, po pravilu, početkom septembra.

Nastava

Nastava na master akademskim studijama organizovana je u okviru programa više naučnih oblasti, odnosno modula i pod-modula. Studenti su u obavezi da slušaju predavanja (koja se održavaju u popodnevnim časovima) i da polažu ispite iz obaveznog i dva izborna predmeta sa modula/pod-modula za koji se opredele.

Nastava iz obaveznog predmeta organizovana je u jesenjem semestru, a nastava iz izbornih predmeta u jesenjem i prolećnom semestru, prema nastavnom planu svake katedre.

Na master akademskim studijama jesenji semestar traje, po pravilu, od polovine oktobra do kraja decembra, a prolećni semestar, po pravilu, traje od početka marta do kraja maja.

Ispiti

Ispitni rokovi su: januarski, februarski, aprilski, junski,  septembarski i oktobarski, a organizuju se u skladu s godišnjim kalendarom ispita Fakulteta. Januarski, februarski i aprilski ispitni rokovi su redovni rokovi za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u jesenjem semestru, a junski ispitni rok je prvi redovan rok za polaganje ispita iz predmeta koji se slušaju u prolećnom semestru.Ocene na ispitu se kreću od 5 (nije položio) do 10 (odličan).

PRAVILNIK

Bliže odredbe o master akademskim studijama regulisao je Pravilnik o master akademskim studijama.

Master akademske studije se završavaju izradom i odbranom završnog rada obima 40 do 50 strana. Temu završnog rada student bira u dogovoru sa predmetnim nastavnikom. Sa standardima za izradu završnog master rada možete se upoznati ovde.

Arhive