Podaci o Centru za izdavaštvo

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu je osnovao Centar za izdavaštvo sa željom da se okupe autori koji poštuju svoju prošlost, razumeju sadašnjost i uspostavljaju mostove ka zajedničkoj evropskoj budućnosti. Danas, mnogo godina kasnije, Centar za izdavaštvo, oslonjen na tradiciju pravne države i vladavine prava, nastavlja izdavački poduhvat širenja pravnog znanja pokretanjem novih i razvijanjem već pokrenutih posebnih biblioteka i drugih pravnih izdanja. On je stalno otvoren za autore koji razmišljaju  i raspravljaju o vrednostima slobode, pravde, sigurnosti, jednakosti, reda, mira i drugim važnim vrednostima koje mogu da se ostvare jedino u demokratskoj pravnoj državi.

Nadamo se da ćemo  očekivanja nastavnika,  saradnika,  studenata i najšire stručne pravničke javnosti ispuniti i objavljivanjem novih udžbenika, priručnika, zbornika radova i drugih sličnih izdanja koja su prvenstveno  namenjena korisnicima koji u svakodnevnom radu primenjuju propise ili samo nastoje da pouzdano  razumeju pravnu stranu velikih društvenih i političkih promena koje se odvijaju u zemlji i svetu.

Naš cilj je da knjige Centra za izdavaštvo Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu postanu najbolje, najprepoznatljivije i najtraženije u knjižarama Srbije i regiona, kao što je to odavno slučaj sa knjigama drugih poznatih univerzitetskih izdavača u svetu. To je i naša obaveza, jer pravo kao ustava samovolji i proizvoljnosti reguliše sve važne oblasti društvenog života. Ono obezbeđuje predvidljivost i sigurnost u društvu. Zbog toga se kaže: pravo – to je civilizacija.

Centar za izdavaštvo
Bulevar kralja Aleksandra 67
www.ius.bg.ac.rs

Upravnik Centra za izdavaštvo
prof. dr Vuk Radović
telefoni: 011/30-27-414, 011/30-27-600
vuk@ius.bg.ac.rs

Rukovodilac Centra za izdavaštvo
Duško Čolović
telefoni: 011/30-27-725, 011/30-27-776
dusko.colovic@ius.bg.ac.rs

Prodaja
Jovana Živanović
telefoni/faks: 011/30-27-725, 011/30-27-776 
centar@ius.bg.ac.rs

Knjižara Fakulteta 
Mira Paunović
Gordana Milikić
telefon: 011/30-27-7288

Internet knjižara
centar.ius.bg.ac.rs

Arhive