Održan je sastanak upravnika biblioteka pravnih fakulteta u Srbiji

Prvi sastanak upravnika biblioteka pravnih fakulteta u Srbiji održan je 27. oktobra 2005. godine, a naš fakultet je bio domaćin ovog skupa. Sastanku su prisustvovale mr Radmila Dabanović, upravnik Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Vesna Stojanović, upravnik Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, a delu Sastanka su prisustvovale i koleginice Radmila Bulatović, upravnik Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Podgorici i Radmila Stanković, bibliotekar iste biblioteke.

Nakon kratkog susreta sa dekanom našeg fakulteta, prof. dr Mirkom Vasiljevićem, usledio je razgovor o različitim vidovima saradnje. Napravljen je popis svih periodičnih publikacija koje primaju biblioteke učesnice sastanka, utvrđeni su principi razmene monografskih i serijskih publikacija, ali i relevantnih informacija. Dogovoreno je da se usaglase akta koja se odnose na sve funkcije naših biblioteka, posebno Pravilnik o principima nabavne politike. Prioritet u radu svih biblioteka treba da bude rad na daljem ispitivanju kvaliteta svetskih elektronskih baza podataka za oblast pravnih nauka, kako bi se na one najbolje, pod povoljnijim uslovima, zajednički pretplatili. Naravno, izmenjeno je i niz korisnih iskustava i saveta za sve segmente bibliotečkog poslovanja.

Nakon sastanka uručeni su pokloni u knjigama svim gostima i potom je usledio kolektivan obilazak Sajma knjiga. Upravnik Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, mr Goran Petrović, je bio sprečen da prisustvuje Sastanku, ali je naknadno informisan o svim postignutim dogovorima.

Arhive