Članovi Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope treći put gosti Pravnog fakulteta

Već treći put su u vreme održavanja Sajma knjiga gosti Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu bile kolege, članovi Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope.

Prvo je održan sastanak na kome je razgovarano o unapređenju rada Društva, prijemu novih članova, mogućnosti uključivanja u članstvo i matičnih institucija, izradi vodiča koji bi sadržavao osnovne informacije o svim bibliotekama, kao i o uspostavljanju zvanične razmene. Važno je reći da je naš fakultet zvaničnu razmenu publikacija već uspostavio sa Pravnim fakultetom Univerzieta u Zagrebu i da je u toku potpisivanje ugovora i sa drugim Pravnim fakultetima u Srbiji i regionu. Posle koktela, obilaska Bilioteke i srdačnog druženja usledila je poseta Sajmu knjiga gde su gosti bili veoma lepo dočekani na štandu našeg Fakulteta.

Kako je lep običaj da bibliotekari koji posećuju Sajam knjiga obiđu i neku veliku prestoničku biblioteku naše kolege iz Bijeljine su odabrali da budu gosti naše Biblioteke. I sa njima smo obišli Biblioteku i informisali ih o svestranoj stručnoj delatnosti koja se u njoj odvija, našim iskustvima i zalaganjima da se nivo bibliotečkog rada podigne na najviši nivo.

Arhive