Nove odredbe u Pravilniku o radu Biblioteke

Pravilnik o radu Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu sadrži nove odredbe koje se odnose na korišćenje bibliotečkog materijala.

Rok za vraćanje publikacija za nastavnke i saradnike Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je 90 dana (ne odnosi se na publikacije nabavljene po Pravilniku o finansiranju naučnog i stručnog usavršavanja i nabavke stručne literature).

Ako korisnik ne vrati publikacije u utvrđenom roku, upućuje mu se pismena opomena. Ako korisnik ne vrati publikacije u roku od 15 dana od dana upućivanja opomene, šalje mu se druga opomena. Ako korisnik ne vrati publikacije ni posle upućivanja druge opomene, dužan je da plati novčanu kaznu za prekoračenje roka korišćenja. Novčana kazna mu se naplaćuje za svaki dan zakašnjenja, za svaku pojedinačnu publikaciju, u skladu s propisanim Tarifnikom (2012. kazna je 10 din.)

Pravilnik o radu Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu se nalazi na sajtu Biblioteke, a može se u Biblioteke dobiti na uvid u papirnoj formi.

Arhive