Biblioteka dobila dva dragocena poklona

Biblioteka je u prvom tromesečju tekuće godine dobila dva dragocena poklona. Prvi je stigao ljubaznošću Japanske fondacije (Nippon Foundation), januara 2012, a kao deo Projekta koji treba da omogući svestrano proučavanje i bolje razumevanje Japana (Book Project Read Japan).

Donacija se sastoji od 41 knjige koje su tematski raznorodne i većina su koristan izvor za bolje upoznavanje istorijskog nasleđa Japana, kao i normi, kulture i običaja ove daleke i prijateljske zemlje. Tako se među poklonjenim naslovima nalaze publikacije koje daju komparativnu analizariju Japana i drugih zemalja, kao i one koje se bave međunarodnim odnosima, razvojem privrede, industrije i ekonomije, zaštitom životne sredine, porodičnim pravom i dr.

Zajedno sa knjigama poklonjen je i Katalog pod nazivom 100 Books for understanding Contemporary Japan, u kome je navedeno sto reprezentativnih knjiga koje doprinose razumevanju savremenog Japana, kao i poster Programa i brošura pod nazivomNippon Foundation.

Knjige su na engleskom jeziku, luksuzno opremljene, nedavno štampane kod renomiranih izdavača: Cambridge University Press, Oxford University Press, University of California Press, Cornell University Press, Stanford University Press, LTCB International Library Foundation, Center for Japanese Studies, University of Michigan, Brooking Institution Press.

Drugi poklon je dobijen zahvaljujući dr Nadi Bakić koja je asistent profesor na Pravnom fakultetu u Lucernu. Svih 70 knjiga i brojna periodika su delom njen lični poklon, a delom poklon profesora njenog matičnog fakulteta i odnose se na mnoge oblasti prava. Sve poklonjene publikacije su pohranjene u fond Biblioteke i dostupne su našim korisnicima.

Arhive