Okrugli sto Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope u Neumu

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, u saradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu, organizovao je Trinaesto međunarodno savetovanje Aktuelnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse. Istovremeno je, kao deo Savetovanja, organizovan i Jedanaesti okrugli sto Društva bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope.

Skup je održan u Neumu od 11. do 14. juna 2015. Centralni događaj je bila promocija Zbornika radova izlaganih na dosadašnjim skupovima Društva bibliotekara. Zbornik sadrži više značajnih tekstova o važnim segmentima stručnog rada, inovacijama i novim tehnologijama, međunarodnoj saradnji i promociji Društva, a u njemu je objavljen i tekst Biblioteka Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu čiji je autor dr Svetlana Mirčov, upravnica naše biblioteke.

Razgovaralo se i o budućim delatnostima našeg Društva i učešću u međunarodnim projektima koji se odnose na razvoj i saradnju biblioteka u regionu i svetu.

Ono što je za bibliotekare zaposlene u pravnim i srodnim bibliotekama izuzetno važno jeste izrada priručnika Pravno bibliotekarstvo: teorija, praksa i temeljni principi, koji je plod zajedničkog rada mnogih članova Društva i čije se publikovanje očekuje naredne godine.

Arhive