По четврти пут одржана годишња конференција „Интелектуална својина и интернет“

Правни факултет Универзитета у Београду и Фондација „Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС)“ по четврти пут су организовали конференцију „Интелектуална својина и интернет“. Овогодишњи скуп, одржан 11. јуна 2018. године, отворили су проф. др Владан Петров, в.д. декана Правног факултета, г. Војислав Родић, председник Управног одбора РНИДС, и проф. др Душан Поповић, председник Организационог и програмског одбора. У поздравним речима говорници су истакли успешну сарадњу ове две институције, као и чињеницу да је Правни факултет један од суоснивача Фондације РНИДС.

У првој секцији, којом је председавала проф. др Наташа Петровић Томић, радове су изложили: проф. др Душан Поповић (Правни факултет Универзитета у Београду), др Јелена Ћеранић (Институт за упоредно право, Београд), доц. др Марко Јовановић (Правни факултет Универзитета у Београду) и г. Драган Милић (адвокат, Београд). Другом секцијом је председавао проф. др Слободан Марковић, а радове су изложили: проф. др Сања Радовановић (Правни факултет Универзитета у Новом Саду), доц. др Свјетлана Ивановић (Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву), др Андреа Радоњанин (адвокат, Београд) и Новак Вујичић (сарадник у настави, Правни факултет Универзитета у Београду).

Конференција је директно преношена путем интернета на сајту РНИДС-а, сајту Правног факултета и „Јутјуб“ каналу РНИДС-а. Сви радови објављени су у зборнику у издању Центра за издаваштво и информисање Правног факултета Универзитета у Београду (ур. Д. Поповић), а зборник, као и друга издања из области интелектуалне својине, били су у продаји на дан одржавања конференције на штанду Центра за издаваштво.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве