Студенти Правне клинике за еколошко право израдили Нацрт закона о процени утицаја на животну средину

У оквиру споразума о сарадњи Правне клинике за еколошко право и Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у среду, 27. јуна 2018. године, на састанку са представницима Министарства заштите животне средине представљен је Нацрт закона о процени утицаја на животну средину. У изради нацрта закона учествовао је тим студената основних студија који похађају наставу из предмета еколошко право, студената Правне клинике за еколошко право и студената мастер студија еколошко-правног подмодула у саставу Лазар Стевановић, Лука Ђорђевић, Вања Вранић, Николина Живанић, Сања Дедовић, Ивана Радомировић, Немања Јокић, Александра Чворовић.

Нацрт закона је представљен и на састанку радне групе за припрему новог Закона о процени утицаја на животну средину, након чега су предлози увршћени у материјал радне групе. Рад студената се одвија под менторством координатора Правне клинике за еколошко право проф. др Мирјане Дреновак-Ивановић.

Већ од септембра, студенти ће бити у прилици да наставе са израдом нацрта Закона о заштити животне средине и Закона о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине, као и већег броја подзаконских аката. Предвиђено је и укључивање студената у рад Одбора за заштиту животну средину Народне скупштине Републике Србије. Студенти ће бити чланови зеленог кабинета чији рад има за циљ да Народне посланике упозна са резултатима анализа спроведених у току припреме нацрта закона у области заштите животне средине. Заинтересовани студенти се могу укључити у извођење планираних активности пријавом за похађање наставе из предмета еколошко право и Правна клиника за еколошко право, као и одабиром мастер програма еколошко-правног подмодула.  

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве