Велики успех спортиста Правног факултета

У Истанбулу је, од 9. до 13. маја 2018. године, одржан традиционални  SPORTFEST, једно од најмасовнијих спортских универзитетских такмичења, на којем су учешће узели представници 34 факултета са четири континента.

У организацији Босфорског универзитета (Bogazici Universitasi) основаног 1896. године, наш факултет су представљали мушка футсал репрезентација и кошаркашке и одбојкашке селекције у обе конкуренције.

Футсал репрезентација Правног факултета, која се прошлог месеца окитила шампионском титулом у Лиги Универзитета у Београду, објединила је титуле освојивши златну медаљу у веома оштрој конкуренцији. У полуфиналу је савладано Свеучилише у Загребу док је наслов шампиона Правни факултет освојио након победе над универзитетом из Либана.

Вреди напоменути својеврсни шампионски низ наших футсалера: у овосезонској Лиги Универзитета у Београду и Светском купу у Истанбулу остварили су све победе без иједног пораза или нерешеног резултата, што представља највећи успех нашег факултета у спортским оквирима.

Шампиони Светског купа у Истанбулу су Филип Минић, капитен, Иван Никитовић, заменик капитена, Никола Ристановић, Никола Матијевић, Марко Бадовинац, Срђан Бркић, Јован Ристановић, Александар Фриц, Огњен Радовић, Ђорђе Врљанац, Страхиња Пајчин и Игор Веселичић а селектирао их је и предводио др Владимир Вулетић, професор нашег факултета.

Овим великим успехом футсалери су се директно квалификовали на Светско факултетско првенство које ће бити одржано у Риму, у новембру ове године.

Спортско удружење VICTORIA Правног факултета, које предводи наш студент Никола Ристановић, може се подичити и освојеним сребром у женској кошарци и бронзом у женској одбојци на овом изузетно престижном такмичењу.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве