Svečanost povodom početka nastave za drugu generaciju studenata Master akademskih studija iz oblasti menadžmenta javnih nabavki

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2. novembra je održana svečanost povodom početka nastave za drugu generaciju studenata master akademskih studija iz oblasti menadžmenta javnih nabavki (Master in Public Procurement Managament – MPPM), koji se realizuje u saradnji sa Departmanom za ekonomiju i finansije Univerziteta „Tor Vergata“ u Rimu, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Nakon pozdravne reči direktora MPPM prof. dr Dobrosava Milovanovića, prisutnima su se obratili: ambasador Italije u Republici Srbiji Karlo Lo Kašo, dekan Pravnog fakulteta prof. dr Zoran Mirković, državna sekretarka Ministarstva finansija Jelena Tanasković, prorektor za finansije Univerziteta u Beogradu prof. dr Gordana Ilić Popov i direktorka Uprave za javne nabavke Sandra Damčević. O važnosti ovog regionalnog programa govorio je i prof. dr Sima Avramović, koji je dao značajan doprinos njegovom uspostavljanju 2017. godine.

U ime Univerziteta “Tor Vergata” u Rimu i Međunarodnog programa iz oblasti javnih nabavki (IMPPM), na koji će se ove školske godine u Rimu upisati sedma generacija studenata, prisutnima se obratio gospodin Veljko Sikirica, dok je o podršci EBRD i o važnosti dobre obuke za profesionalce u oblasti javnih nabavki govorio gospodin Peter Tabak.

Počasno predavanje održao je prof. dr Dragoljub Kavran, priznati ekspert Ujedinjenih nacija za oblast javne uprave, a Branimir Blagojević, predsednik alumni kluba IMPPM upoznao je novu generaciju studenata sa prednostima koje će im doneti uspešan završetak ovog programa.

Drugu generaciju MPPM programa čini 28 studenata iz regiona Zapadnog Balkana, od kojih su njih 27 korisnici stipendije Evropske banke za obnovu i razvoj.

Arhive