Свечана академија поводом дана Светог Саве

У недељу, 27. јануара 2019. одржана је свечана академија поводом дана Светог Саве. После наступа академског хора „Обилић“ АКУД „Бранко Крсмановић“ под руководством диригента Ђорђа Станковића, академију је отворио декан Правног факултета, проф. др Зоран Мирковић. У својој беседи он је скренуо пажњу на то како се ове године навршава 800 година од стварања аутокефалне Српске православне цркве, те је говорио о достигнућима и значају Саве Немањића – Светог Саве – за ту цркву, али и за српску државу и право. Нарочита пажња је у беседи посвећена Савином Законоправилу (Номоканону), његовом саставу и значају како за средњовековну српску државу, тако и после њеног пада, до данашњег дана. текст беседе

Затим су додељене награде истакнутим студентима. Пре свега, уручена је награда студенту генерације 2014/15, Стефану Петровићу (текст говора), који је студије завршио са просеком 10,00. Награда из фондације др Драгољуба Атанацковића за најбољег дипломираног студента за одличан успех из предмета са Катедре за кривично право припала је Александру Квастеку.

Затим су додељене награде из фондације проф. др Мирка Васиљевића. Награду за најуспешнијег студента генерације у износу од 500 евра у динарској противвредности поделили су Стефан Петровић и Теодора Веруовић, који су основне студије завршили са просечном оценом 10.00.

Награду у износу од 500 евра у динарској противвредности за најбољe урађен рад из области Компанијског права добио је Стефан Јовановић, студент четврте године, за рад под насловом: „Претварање затворених друштава у јавно акционарско друштво – pro et contra“.

Награду студенту основних академских студија са социјалним потребама који редовно испуњава своје статутарне обавезе у износу од по 250 евра у динарској противвредности добило је троје студената: Стеган Рвовић из Пријепоља, студент четврте године, Јелена Булајић из Приштине, такође студент четврте године и Немања Михајловић из Панчева, студент треће године.

На крају је уследила традиционална додела диплома студентима основних и постдипломских студија.

Галерију фотографија можете погледати овде

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве