Svečana akademija povodom dana Svetog Save

U nedelju, 27. januara 2019. održana je svečana akademija povodom dana Svetog Save. Posle nastupa akademskog hora „Obilić“ AKUD „Branko Krsmanović“ pod rukovodstvom dirigenta Đorđa Stankovića, akademiju je otvorio dekan Pravnog fakulteta, prof. dr Zoran Mirković. U svojoj besedi on je skrenuo pažnju na to kako se ove godine navršava 800 godina od stvaranja autokefalne Srpske pravoslavne crkve, te je govorio o dostignućima i značaju Save Nemanjića – Svetog Save – za tu crkvu, ali i za srpsku državu i pravo. Naročita pažnja je u besedi posvećena Savinom Zakonopravilu (Nomokanonu), njegovom sastavu i značaju kako za srednjovekovnu srpsku državu, tako i posle njenog pada, do današnjeg dana. tekst besede

Zatim su dodeljene nagrade istaknutim studentima. Pre svega, uručena je nagrada studentu generacije 2014/15, Stefanu Petroviću (tekst govora), koji je studije završio sa prosekom 10,00. Nagrada iz fondacije dr Dragoljuba Atanackovića za najboljeg diplomiranog studenta za odličan uspeh iz predmeta sa Katedre za krivično pravo pripala je Aleksandru Kvasteku.

Zatim su dodeljene nagrade iz fondacije prof. dr Mirka Vasiljevića. Nagradu za najuspešnijeg studenta generacije u iznosu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti podelili su Stefan Petrović i Teodora Veruović, koji su osnovne studije završili sa prosečnom ocenom 10.00.

Nagradu u iznosu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti za najbolje urađen rad iz oblasti Kompanijskog prava dobio je Stefan Jovanović, student četvrte godine, za rad pod naslovom: „Pretvaranje zatvorenih društava u javno akcionarsko društvo – pro et contra“.

Nagradu studentu osnovnih akademskih studija sa socijalnim potrebama koji redovno ispunjava svoje statutarne obaveze u iznosu od po 250 evra u dinarskoj protivvrednosti dobilo je troje studenata: Stegan Rvović iz Prijepolja, student četvrte godine, Jelena Bulajić iz Prištine, takođe student četvrte godine i Nemanja Mihajlović iz Pančeva, student treće godine.

Na kraju je usledila tradicionalna dodela diploma studentima osnovnih i postdiplomskih studija.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde

Arhive