XII Belgrade Open Pre-Moot

На нашем Факултету је у суботу 6. и недељу 7. априла 2019. године одржан Belgrade Open Pre-Moot, београдски припремни турнир за водеће светско такмичење из права међународне продаје робе и међународне трговинске арбитраже Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. Ове године београдски турнир, највећи турнир на свету овог типа, је угостио преко 800 учесника – студената, тренера, арбитара – и окупио 79 универзитета из 39 земаља света: од Северне и Јужне Америке, преко Европе и Азије, до Аустралије.

За два дана одржавања Belgrade Open Pre-Moot-a одржано је преко 190 симулација арбитражних рочишта, како на факултету, тако и у просторијама адвокатских канцеларија Карановић/партнери, Моравчевић, Војновић и партнери у сарадњи са Schönherr, CMS Београд, Николић, Кокановић и Оташевић, Самарџић Орешки Грбовић, Михај Илић Милановић, БДК Адвокати, Милошевић, Гецић, и у канцеларијама Привредне коморе Србије и Америчке привредне коморе у Србији. О успешности београдског турнира говори и податак да су учесници београдског турнира имали прилику да провере убедљивост својих аргумената пред познатим и признатим адвокатима, судијама, арбитрима и другим стручњацима из праксе из целог света, као и да се трећина учесника са нашег припремног турнира пласирала у елиминационе рунде такмичења у Бечу укључујући и тим нашег Факултета, као и да су троје полуфиналиста, укључујући и победнике усмених рунди у Бечу (Penn State University) имали прилике да усаврше своју аргументацију на припремном турниру у Београду. 

Спонзори овог великог догађаја су се потрудили да, поред напорних проба и академског програма, учесници овогодишњег београдског Pre-Moot-a имају и богат друштвени живот. Њиховом подршком организован је коктел поводом отварања београдског Pre-Moot-a у ресторану Берлинер, адвокатска канцеларија Моравчевић, Војновић и партнери у сарадњи са Schönherr и ове године је направила велику журку за све учеснике у Цетињској улици, а затварање Београдског припремног турнира се одржало у аутентичноj и приjатноj атмосфери Скадарлиjе. Отварању самог Pre-Moot-a претходио је свечани коктел за арбитре у просторијама адвокатске канцеларије Карановић/партнери. У склопу XII Belgrade Open Pre-Moot-a одржана је и друга ICC YAF конференција у Београду на тему “Горуће теме у међународној арбитражи“ под покровитељством адвокатске канцеларије Петрикић и партнери у сарадњи са CMS.

Успешно одржавање деветог Belgrade Open Pre-Moot-а својом несебичном помоћу и подршком и ове године су омогућили Немачка арбитражна институција, Удружење за арбитражно право, адвокатске канцеларије Карановић/Николић, Моравчевић, Војновић и партнери у сарадњи са Schönherr, CMS, Николић, Кокановић и Оташевић, Самарџић Орешки Грбовић, Михај Илић Милановић, Гецић, БДК Адвокати, Милошевић, као и Привредна комора Србије и Америчка привредна комора у Србији.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве