Našem studentu dodeljena Sakura stipendija

Student master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Aleksandar Kvastek jedan je od pet dobitnika Sakura stipendije, po konkursu za 2018/2019. godinu koji je raspisala kompanija Japan Tobacco International u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji.

  Pravo učešća na konkursu su imali studenti sa svih univerziteta u Republici Srbiji. Od svih podnetih prijava, komisija je izabrala pet najboljih podnetih predloga istraživačkog rada koji mogu da unaprede saradnju između Srbije i Japana, u pet različitih oblasti (za svaku oblast po jedan rad): psihologija, Kaizen menadžment, ekonomija, umetnost i pravo. Pored samog predloga rada, na konkursu su valorizovani i uspesi postignuti tokom studiranja, prosečna ocena, kao i preporuka jednog od profesora. Nagrađeni projekat rada Aleksandra Kvasteka nosi naziv: „Komparacija kaznene reakcije u Srbiji i Japanu“.

Na svečanoj dodeli stipendija koja je održana u Ambasadi Japana u Republici Srbiji 29. maja 2019. godine, dobitnicima su čestitali Đunići Marujama, ambasador Japana u Srbiji, i Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija u kompaniji Japan Tobacco International za zapadni Balkan. Sakura stipendije se dodeljuju od 2011. godine sa ciljem da podstaknu izučavanje japanskog društva i kulture u Republici Srbiji i da doprinesu jačanju srpsko-japanskog prijateljstva.

Arhive