Директор„Гугла“ за ауторско право гост „Интернет дијалога“

Правни факултет Универзитета у Београду и Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ организовали су 5. јуна 2019. године скуп „Интернет дијалог“. Скуп су отворили проф. др Зоран Мирковић, декан Правног факултета, г. Горан Миланковић, члан УО РНИДС, и проф. др Душан Поповић, председник Комисије за решавање спорова поводом регистрације назива националних интернет домена Србије.

Главни гост „Интернет дијалога“ био је др Седрик Манара (Cédric Manara), директор „Гугла“ за ауторско право, који је најпре дао преглед свих ауторскоправних изазова са којима се овај интернет гигант сусреће у пословању. Др Манара је затим одговарао на питања проф. др Душана Поповића и публике, која су се углавном односила на недавно усвојену Директиву ЕУ о ауторском праву на дигиталном јединственом тржишту.

У другом делу скупа, којим је председавао проф. др Слободан Марковић, говорили су проф. др Сања Радовановић са Правног факултета Универзитета у Новом Саду, као и доц. др Марко Јовановић, који су анализирали праксу Комисије за решавање спорова поводом регистрације назива интернет домена у претходној години.

Као пратећи догађај „Интернет дијалогу“, Факултет је омогућио да на штанду Центра за издаваштво и информисање посетиоцима буду понуђена издања из области права интелектуалне својине. „Интернет дијалог“ је директно преношен на веб-сајтовима РНИДС-а и Правног факултета, као и на „Фејсбук“ профилу РНИДС-а. Скуп „Интернет дијалог“ организован је као својеврсна најава пете конференције „Интелектуална својина и интернет“, која ће се наредни пут одржати у јуну 2020. године, у сарадњи са РНИДС-ом.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве