Direktor„Gugla“ za autorsko pravo gost „Internet dijaloga“

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ organizovali su 5. juna 2019. godine skup „Internet dijalog“. Skup su otvorili prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta, g. Goran Milanković, član UO RNIDS, i prof. dr Dušan Popović, predsednik Komisije za rešavanje sporova povodom registracije naziva nacionalnih internet domena Srbije.

Glavni gost „Internet dijaloga“ bio je dr Sedrik Manara (Cédric Manara), direktor „Gugla“ za autorsko pravo, koji je najpre dao pregled svih autorskopravnih izazova sa kojima se ovaj internet gigant susreće u poslovanju. Dr Manara je zatim odgovarao na pitanja prof. dr Dušana Popovića i publike, koja su se uglavnom odnosila na nedavno usvojenu Direktivu EU o autorskom pravu na digitalnom jedinstvenom tržištu.

U drugom delu skupa, kojim je predsedavao prof. dr Slobodan Marković, govorili su prof. dr Sanja Radovanović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, kao i doc. dr Marko Jovanović, koji su analizirali praksu Komisije za rešavanje sporova povodom registracije naziva internet domena u prethodnoj godini.

Kao prateći događaj „Internet dijalogu“, Fakultet je omogućio da na štandu Centra za izdavaštvo i informisanje posetiocima budu ponuđena izdanja iz oblasti prava intelektualne svojine. „Internet dijalog“ je direktno prenošen na veb-sajtovima RNIDS-a i Pravnog fakulteta, kao i na „Fejsbuk“ profilu RNIDS-a. Skup „Internet dijalog“ organizovan je kao svojevrsna najava pete konferencije „Intelektualna svojina i internet“, koja će se naredni put održati u junu 2020. godine, u saradnji sa RNIDS-om.

Arhive