Uspeh studenata Pravnog fakulteta na međunarodnom takmičenju iz stečajnog prava

Tim studenata Pravnog fakulteta u Beogradu se kvalifikovao u osminu finala prestižnog međunarodnog takmičenja „Ian Fletcher International Insolvency Law Moot“. Od ukupno dvadeset i osam timova, na osnovu kvaliteta pisanih podnesaka, tim Pravnog fakulteta je proglašen za jedan od osam najboljih timova koji će učestvovati u završnoj fazi takmičenja od 7. do 9. februara 2020. godine u Londonu. Takmičenje se održava u organizaciji INSOL International i International Insolvency Institute.

Članovi fakultetskog tima Vera Kojić, Ines Janićijević, Ksenija Džipković i David Spaić su radili na rešavanju slučaja i pripremi pisanih podnesaka više od dva meseca, kako bi što bolje predstavili Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Studenti istražuju i pripremaju se pod mentorstvom ass. Nikole Ilića, dok ceo tim predvode dvojica profesora, prof. dr Vuk Radović i prof. dr Branko Radulović, čiji su saveti, iskustvo i posvećenost pružili studentima ogromnu podršku.

Učešće studentskog tima u završnoj fazi međunarodnog takmičenja je moguće zahvaljujući pomoći doc. dr Milene Đorđević, koordinatora moot court aktivnosti na fakultetu, i pomoći uprave fakulteta. Takođe, odlazak fakultetskog tima u London ne bi bio moguć bez podrške International Finance Corporation Serbia (IFC).

Arhive