Futsal reprezentacija Pravnog fakulteta odbranila titulu

Na Petom Svetskom međuuniverzitetskom prvenstvu (World InterUniversities Championship) koje je održano u Puli od 12. do 16. novembra ove godine, futsaleri Pravnog fakulteta odbranili su titulu svetskih univerzitetskih prvaka osvojenu prošle godine u Barseloni.

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, koje je okupilo 32 ekipe sa svih krajeva sveta, Pravni fakultet je do titule stigao bez poraza, u finalu savladavši rivale iz Libije rezultatom 5:1.

Naši reprezentativci – dvostruki uzastopni šampioni Lige Univerziteta u Beogradu, okosnica futsal selekcije Beogradskog univerziteta kao dvostrukog uzastopnog prvaka Srbije, aktuelni osvajači Evropskog kupa u Milanu – ovim trijumfom obezbedili su direktan plasman na Mediteranske univerzitetske igre u Bejrutu i naredno Šesto Svetsko međuuniverzitetsko prvenstvo u Rimu 2020. godine.

Zlato su odbranili Marko Badovinac, Nikola Vićić (kapiten), Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Nikola Matijević, Filip Minić, Nikola Arsić, Ivan Nikotović, Aleksandar Fric, Jovan Ristanović, Marko Lazić i Đorđe Vrljanac. Šef naše delegacije bio je Matija Burić.

Selektor reprezentacije, prof. dr Vladimir Vuletić, ističe da je ovo neponovljiva generacija univerzitetskog futsala u Srbiji, ali i upozorava da Beograd i Srbiju u julu 2020. godine čeka organizacija Evropskih univerzitetskih igara, te da je u tom smislu krajnje vreme da se univerzitetskom sportu pristupi mnogo ozbiljnije i kvalitetnije nego do sada.

Arhive