Iustoria 2020: konferencija odložena za oktobar

Dragi učesnici i potencijalna publiko,

nažalost, širenje korona virusa po Evropi primoralo je i nas, kao i organizatore mnogih drugih međunarodnih skupova i događaja, da odložimo konferenciju. U Srbiji je zasad zabeležen svega jedan slučaj korona virusa, ali jasno je da se on još uvek širi, te da vlade sve većeg broja zemalja savetuju oprez ili zabranjuju putovanja. U tim uslovima, održavanje međunarodne konferencije u martu bi moglo predstavljati zdravstveni rizik, a svakako bi mnogim učesnicima iz inostranstva dolazak bio otežan ili nemoguć.

Razmatrali smo da konferenciju svejedno održimo tako što će oni koji ne mogu lično da dođu učestvovati preko Skajpa, ali to bi se ipak negativno odrazilo na opšti način rada i naročito kvalitet diskusija. A s obzirom na to kako smo lepe teme prikupili i kakav bi divan potencijal za diskusiju nosio susret njihovih izlagača uživo – smatramo da bi to bila šteta i da je bolje da sve odložimo i održimo kako valja kad se za to steknu uslovi. Budući da je leto neizvesno iz više razloga (možda se epidemija još ne smiri, a tu su svakako letovanja i ispitni rokovi), odlučili smo da konferenciju pomerimo okvirno za sredinu oktobra. Obavestićemo vas o tačnim datumima uskoro!

Nadamo se da razumete razloge koji su nas motivisali na ovu odluku, kao i da učesnicima iz inostranstva ona neće izazvati prevelike troškove. (Napominjemo svima koji su rezervisali letove sa kompanijom Air Serbia da je moguća besplatna promena termina leta upravo zbog problema izazvanih korona virusom.) Potrudićemo se da i u oktobru obezbedimo smeštaj u studentskom domu tokom konferencije za sve kojima bude potreban. Nadamo se da ćete svi moći da dođete u Beograd u novom terminu – a u svakom slučaju ostaje otvorena mogućnost za objavljivanje radova u našem časopisu!

Konačno, pošto je konferencija odložena, razumno je i da produžimo rok za slanje radnih verzija radova, tako da nam radove možete slati do 15. avgusta. Naravno, svi koji stignu ranije će biti dobrodošli i objavićemo ih unapred na veb stranici konferencije.

Arhive