Одржана прва „Отворена врата“ Правног факултета

У суботу 6. новембра 2021. године Правни факултет Универзитета у Београду имао је прилику да у својим просторијама угости ученике завршних разреда гимназија и средњих школа, на првој у низу манифестацији Отворених врата у организацији Правног факултета Универзитета у Београду за предстојећу 2022/2023 школску годину.

Домаћини будућих студената овом приликом били су доцент Филип Бојић и демонстратор Давид Вучинић, а који су многобројним присутним студентима, у највећем амфитеатру Универзитета у Београду, такозваној „Петици“, говорили о предностима студирања Правног факултета Универзитета у Београду, али и изазовима који их чекају на њиховом студентском путовању.

Поред редовних наставних активности, студентима је предочена могућност учествовања у бројним ваннаставним активностима у организацији Правног факултета Универзитета у Београду, а у којима студенти факултета већ дужи низ година остварује запажене резултате. Тако су присутнима приказани успеси студената Правног факултета Универзитета у Београду на такмичењима у симулацији суђења (moot court competitions), дебати, беседништву, али и многим спортским такмичењима. Будућим студентима такође су предочене и могућности даљег научног усавршавања на мастер и докторским студијама, како у земљи, тако и у иностранству, али и широке могућности за рад у правничкој пракси. Тако је демонстратор Давид Вучинић изговорио и део своје победничке беседе, са којом је победио на XXV такмичењу у беседништву одржаном 2018. године, и са студентима поделио утиске о свом двогодишњем радном искуству у адвокатској канцеларији БДК Адвокати.

Након одговарања на студентска питања, отворена врата су се наставила у колегијалној атмосфери обиласка зграде Правног факултета Универзитета у Београду, а где су будући студенти упознати са двовековном историјом факултета, и готово деведесетогодишњом историјом зграде у којој је факултет континуирано смештен. Тако су присутни обишли и слушаонице у којима ће похађати своју будућу наставу, те потом посетили музеј Правног факултета Универзитета у Београду, али се и опробали у улози тужиоца, туженог или судије у посебној слушаоници тзв. „судници“, а која је адаптирана за потребе извођења практичне наставе на факултету.

По завршетку двочасовног дружења, доцент Филип Бојић је присутним ученицима пожелео срећу на предстојећем пријемном испиту и успех у будућим студијима на Правном факултету Универзитета у Београду.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве