Održana prva „Otvorena vrata“ Pravnog fakulteta

U subotu 6. novembra 2021. godine Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu imao je priliku da u svojim prostorijama ugosti učenike završnih razreda gimnazija i srednjih škola, na prvoj u nizu manifestaciji Otvorenih vrata u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu za predstojeću 2022/2023 školsku godinu.

Domaćini budućih studenata ovom prilikom bili su docent Filip Bojić i demonstrator David Vučinić, a koji su mnogobrojnim prisutnim studentima, u najvećem amfiteatru Univerziteta u Beogradu, takozvanoj „Petici“, govorili o prednostima studiranja Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ali i izazovima koji ih čekaju na njihovom studentskom putovanju.

Pored redovnih nastavnih aktivnosti, studentima je predočena mogućnost učestvovanja u brojnim vannastavnim aktivnostima u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a u kojima studenti fakulteta već duži niz godina ostvaruje zapažene rezultate. Tako su prisutnima prikazani uspesi studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu na takmičenjima u simulaciji suđenja (moot court competitions), debati, besedništvu, ali i mnogim sportskim takmičenjima. Budućim studentima takođe su predočene i mogućnosti daljeg naučnog usavršavanja na master i doktorskim studijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, ali i široke mogućnosti za rad u pravničkoj praksi. Tako je demonstrator David Vučinić izgovorio i deo svoje pobedničke besede, sa kojom je pobedio na XXV takmičenju u besedništvu održanom 2018. godine, i sa studentima podelio utiske o svom dvogodišnjem radnom iskustvu u advokatskoj kancelariji BDK Advokati.

Nakon odgovaranja na studentska pitanja, otvorena vrata su se nastavila u kolegijalnoj atmosferi obilaska zgrade Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a gde su budući studenti upoznati sa dvovekovnom istorijom fakulteta, i gotovo devedesetogodišnjom istorijom zgrade u kojoj je fakultet kontinuirano smešten. Tako su prisutni obišli i slušaonice u kojima će pohađati svoju buduću nastavu, te potom posetili muzej Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ali se i oprobali u ulozi tužioca, tuženog ili sudije u posebnoj slušaonici tzv. „sudnici“, a koja je adaptirana za potrebe izvođenja praktične nastave na fakultetu.

Po završetku dvočasovnog druženja, docent Filip Bojić je prisutnim učenicima poželeo sreću na predstojećem prijemnom ispitu i uspeh u budućim studijima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Arhive