Одржана осма студентска конференција из теорије, филозофије и социологије права

Традиционална, осма студентска конференција из теорије, филозофије и социологије права одржана је у петак 3.10.2021. године на Правном факултету Универзитета у Београду. Овогодишња тема конференције је била ,,Право, политика и друштво у време ванредног стања“, а на дату тему је своје радове представило девет учесника из Индије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије. Уводно предавање је одржала Теодора Миљојковић, студенткиња докторских студија на Централноевропском универзитету у Бечу.

Формат конференције је током ових осам година остао исти, те су аутори и ове године прво излагали основне налазе својих радова у трајању од 15 минута, док су њихови коментатори имали по 5 минута да скрену пажњу публици и ауторима на нелогичности у текстовима, да искажу своје замерке и да дају сугестије. Дискусија која је уследила након појединачних излагања је била жива, а претрешена су бројна питања у вези са Ковид-19 кризом како на регионалном, тако и на светском нивоу.

Радови који буду прошли анонимну рецензију ће наредне године бити објављени у часопису Еудаимониа, а радови из претходних година се могу наћи на следећем линку:

http://epub.ius.bg.ac.rs/index.php/eudaimonia/issue/view/9

Часопис Еудаимониа ове године први пут има два броја, а та пракса ће се наставити и убудуће. Други број је општи, те позивамо све заинтересоване за објављивање да пошаљу своје радове на адресу редакције: eudaimonia@ius.bg.ac.rs

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве