Održana osma studentska konferencija iz teorije, filozofije i sociologije prava

Tradicionalna, osma studentska konferencija iz teorije, filozofije i sociologije prava održana je u petak 3.10.2021. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ovogodišnja tema konferencije je bila ,,Pravo, politika i društvo u vreme vanrednog stanja“, a na datu temu je svoje radove predstavilo devet učesnika iz Indije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Uvodno predavanje je održala Teodora Miljojković, studentkinja doktorskih studija na Centralnoevropskom univerzitetu u Beču.

Format konferencije je tokom ovih osam godina ostao isti, te su autori i ove godine prvo izlagali osnovne nalaze svojih radova u trajanju od 15 minuta, dok su njihovi komentatori imali po 5 minuta da skrenu pažnju publici i autorima na nelogičnosti u tekstovima, da iskažu svoje zamerke i da daju sugestije. Diskusija koja je usledila nakon pojedinačnih izlaganja je bila živa, a pretrešena su brojna pitanja u vezi sa Kovid-19 krizom kako na regionalnom, tako i na svetskom nivou.

Radovi koji budu prošli anonimnu recenziju će naredne godine biti objavljeni u časopisu Eudaimonia, a radovi iz prethodnih godina se mogu naći na sledećem linku:

http://epub.ius.bg.ac.rs/index.php/eudaimonia/issue/view/9

Časopis Eudaimonia ove godine prvi put ima dva broja, a ta praksa će se nastaviti i ubuduće. Drugi broj je opšti, te pozivamo sve zainteresovane za objavljivanje da pošalju svoje radove na adresu redakcije: eudaimonia@ius.bg.ac.rs

Arhive