Održana tribina ,,Prezumpcija nevinosti i krivični postupak“

U ponedeljak 13. decembra, u organizaciji Kluba za društvene odnose i Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta, održana je tribina na temu ,,Prezumpcija nevinosti i krivični postupak“. Govornici su bili zamenica predsednika Vrhovnog kasacionog suda, Biljana Sinanović, i advokat Sead Spahović.

U sklopu tribine, govornici su izneli svoje stručne analize pravne materije koja reguliše pitanje prezumpcije nevinosti. Zahvaljujući bogatom iskustvu govornika, okupljeni su mogli da uživaju u stručnim analizama i primerima iz prakse. Takođe, bilo je reči i o kršenju prezumpcije nevinosti od strane različitih subjekata i o posledicama kojima podležu žrtve ovog fenomena. Nakon izlaganja, studenti su dobili mogućnost da iznesu sopstvena mišljenja i da započnu dijalog sa govornicima.

Klub za društvene odnose i Studentski parlament Pravnog fakulteta izrazili su zahvalnost našim govornicima na uloženom vremenu i energiji, Upravi Pravnog fakulteta na tome što je podržala organizaciju ove tribine, svim studentima koji su učestvovali u njenom organizovanju i svim prisutnim gostima. Najavljeni su i novi događaji na ovu temu.

Arhive