Poziv za prijave na Specijalistički kurs „International Refugee Law“

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, zajedno sa Institutom za humanitarno pravo iz San Rema i Kancelarijom UNHCR-a u Beogradu, u letnjem semestru 2022. organizuje specijalistički kurs na temu International Refugee Law. Kurs će trajati tokom jednog semestra, od 7. marta do 6. juna 2022. i održavaće se onlajn, ponedeljkom i četvrtkom, putem Zoom platforme.

Predavači na Specijalističkom kursu su istraživači Instituta za humanitarno pravo iz San Rema, službenici UNHCR-a, profesori Pravnog fakulteta kao i renomirani svetski eksperti iz ove oblasti međunarodnog prava. Kurs će se održavati na engleskom jeziku i imaće 24 nastavne jedinice, koje će obuhvatiti najrazličitije teme koje se odnose na oblast međunarodnog izbegličkog prava, od relevantnog međunarodnog i regionalnog okvira, pojma izbeglice, prava i načela iz Konvencije o statusu izbeglica, osetljivih kategorija izbeglica, trajnih rešenja i sl.

Kurs je otvoren za studente master i doktorskih studija i oni koji budu prihvaćeni da pohađaju Specijalistički kurs dobiće sertifikat Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Instituta za humanitarno pravo iz San Rema i Kancelarije UNHCR-a u Beogradu, a ove godine će učesnicima kursa biti obezbeđene stipendije za pohađanje.

Rok za prijavu je do 20. februara ove godine. Prijave se vrše preko opcije Application form na internet strani Specijalističkog kursa: irl.ius.bg.ac.rs

Sve dodatne informacije možete naći u pozivu ovde ili se možete obratiti putem mejla refugeelawcourse@ius.bg.ac.rs

Arhive