КОНКУРС – ШКОЛА ЕКОЛОШКОГ ПРАВА

Заштита животне средине као професија – да ли сте спремни да прихватите изазов?

            Правни факултет Универзитета у Београду (Jean Monnet Катедрa за европско еколошко право) и Регионални центар за еколошко право (RCEL) Вас позивају да се пријавите за тродневну Школу еколошког права. Школа еколошког права се одржава од 9. до 11. маја 2022. године са темом Заштита животне средине као професија – да ли сте спремни да прихватите изазов?.

            На конкурс за седму генерацију полазника Школе еколошког права се могу пријавити студенти правног факултета као и студенти сродних факултета.

            Програм Школе еколошког права траје три дана. Првог дана полазници ће бити у прилици да се упознају са улогама које у заштити животне средине имају Заштитник грађана, Повереник за информације од јавног значаја, јавни тужиоци, Привредна комора, цивилно друштво и Правна клиника за еколошко право. Другог дана полазници ће бити у прилици да са истакнутим тужиоцима и адвокатима у области заштите животне средине учествују у дебати ,,5 разлога због којих се постаје адвокат специјализован за заштиту животне средине”. Другог дана ће бити организована и радионица, током које ће полазници бити у прилици да учествују у решавању хипотетичког случаја. Трећег дана полазници ће бити у прилици да се упознају са праксом Европског суда за људска права и активностима Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и Организације за европску безбедност и сарадњу (OSCE) – Мисија у Србији у области заштите животне средине и климатских промена.

            Школа еколошког права се одржава 9, 10 и 11. маја 2022. године на Правном факултету Универзитета у Београду уз online учешће студената из региона.       

ПРИЈАВА: Заинтересовани студенти треба да доставе кратку биографију (навести факултет и годину студија, бр. индекса, просечну оцену, и остале референце које могу бити од значаја за учешће у раду школе) на имејл ekoloskopravnaklinika@outlook.com . Рок за пријављивање је до 28. априла 2022. године.

Полазници школе ће бити одабрани након селекционог процеса и контактирани до петка, 4. маја 2022. године.

Полазници Школе еколошког права ће добити сертификате.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве