KONKURS – ŠKOLA EKOLOŠKOG PRAVA

Zaštita životne sredine kao profesija – da li ste spremni da prihvatite izazov?

            Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu (Jean Monnet Katedra za evropsko ekološko pravo) i Regionalni centar za ekološko pravo (RCEL) Vas pozivaju da se prijavite za trodnevnu Školu ekološkog prava. Škola ekološkog prava se održava od 9. do 11. maja 2022. godine sa temom Zaštita životne sredine kao profesija – da li ste spremni da prihvatite izazov?.

            Na konkurs za sedmu generaciju polaznika Škole ekološkog prava se mogu prijaviti studenti pravnog fakulteta kao i studenti srodnih fakulteta.

            Program Škole ekološkog prava traje tri dana. Prvog dana polaznici će biti u prilici da se upoznaju sa ulogama koje u zaštiti životne sredine imaju Zaštitnik građana, Poverenik za informacije od javnog značaja, javni tužioci, Privredna komora, civilno društvo i Pravna klinika za ekološko pravo. Drugog dana polaznici će biti u prilici da sa istaknutim tužiocima i advokatima u oblasti zaštite životne sredine učestvuju u debati ,,5 razloga zbog kojih se postaje advokat specijalizovan za zaštitu životne sredine”. Drugog dana će biti organizovana i radionica, tokom koje će polaznici biti u prilici da učestvuju u rešavanju hipotetičkog slučaja. Trećeg dana polaznici će biti u prilici da se upoznaju sa praksom Evropskog suda za ljudska prava i aktivnostima Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OSCE) – Misija u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena.

            Škola ekološkog prava se održava 9, 10 i 11. maja 2022. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu uz online učešće studenata iz regiona.       

PRIJAVA: Zainteresovani studenti treba da dostave kratku biografiju (navesti fakultet i godinu studija, br. indeksa, prosečnu ocenu, i ostale reference koje mogu biti od značaja za učešće u radu škole) na imejl ekoloskopravnaklinika@outlook.com . Rok za prijavljivanje je do 28. aprila 2022. godine.

Polaznici škole će biti odabrani nakon selekcionog procesa i kontaktirani do petka, 4. maja 2022. godine.

Polaznici Škole ekološkog prava će dobiti sertifikate.

Arhive