Позивају за онлајн скуп којим ће се званично отворити студентско такмичење “Circle U. Challenge” у четвртак, 1. септембра 2022. године у 11 часова.

Током скупа биће речи о важним датумима, условима за учешће, задатим изазовима и ткз. изазивачима – институцијама – партнерима који су дефинисали реалне проблеме, а у чијем решавању треба да учествују студентски тимови са партнерских универзитета чланица Алијансе.

Линк за учешће https://zoom.us/j/92694064661

Meeting ID: 926 9406 4661

Окупљенима ће се обратити проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду, професор Bjørn Stensakera, проректор Универзитета у Ослу и Kevin Guillaume, Генерални секретар Алијансе, док ће концепт такмичења представити проф. др Мелина Калагасидис Крушић, продеканка Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду.

Circle U. Challenge је развијен као концепт у коме, поред студената, учествују и партнери попут градова, региона, универзитетских болница. На овај начин студенти ће имати прилике да сарађују са партнерима и актерима који су изван академске заједнице, те да развијају иновативна одржива решења. 

У питању је студентско такмичење осмишљено да пробуди и ојача предузетнички дух међу студентима, мотивише их да размишљају иновативно, и да креирају одржива решења реалних проблема.

Универзитетске болнице и градови/региони препознати су као кључни партнери чије ће изазове студентски тимови решавати током програма.  Сви изазивачи су дали проблеме у три кључне области: екологија, здравље и демократија.

Позив за пријаве студената трајаће од 1. септембра до краја октобра, а за одабране тимове предвиђен је вишемесечни програм који ће трајати од новембра 2022. до маја 2023. 

Чланице Circle U. алијансе су, поред Универзитета у Београду, следећи престижни универзитети: Универзитет у Архусу (Данска), Хумболтов Универзитет у Берлину (Немачка), Кингс Колеџ у Лондону (Велика Британија), Католички универзитет у Лувену (Белгија), Универзитет у Ослу (Норвешка), Универзитет Paris Cité, Универзитет у Бечу (Аустрија) и Универзитет у Пизи (Италија).

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве