Позив за „Националну сајбер конференцију 2022.“

Поводом обележавања октобра, међународног месеца информационе безбедности Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге, као Национални ЦЕРТ, организује „Националну сајбер конференцију 2022.“ у понедељак 31.10.2022. године у хотелу Метропол у Београду.

Задовољство нам је да смо у прилици да Вас позовемо на радионицу која ће се одржати у сали Лавандер од 10 часова. Број места је ограничен јер је учешће на радионици могуће једино уживо, док панел дискусије можете пратити и онлајн.

Слоган конференције је „Будимо сајбер свесни“. Верујемо да је улога сада студената Правног факултета , сутра дипломираних правника важна у подизању свести о значају информационе безбедности  и зато сваке године настојимо да укажемо на ову значајну тему. Планирано је да овогодишња презентација обухвати теме о 4 најзаступљенија типа сајбер напада током 2021/22. године: Фишинг, Социјални инжењеринг, Упад у базе података и Рансомвер.

Свака од тема ће обухватити неколико значајних статистичких података на интернационалном нивоу, стање у Републици Србији (за фишинг) као и препоруке Националног ЦЕРТ-а за одбрану од сваког типа о којем будемо говорили.

Рансомверу ће бити посвећено нешто више минута, а биће одржана и малa симулација напада тему рансомвер .

Пријаву можете послати и на мејл zorica.m.panic@ratel.rs

Позив

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве