Poziv za „Nacionalnu sajber konferenciju 2022.“

Povodom obeležavanja oktobra, međunarodnog meseca informacione bezbednosti Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, kao Nacionalni CERT, organizuje „Nacionalnu sajber konferenciju 2022.“ u ponedeljak 31.10.2022. godine u hotelu Metropol u Beogradu.

Zadovoljstvo nam je da smo u prilici da Vas pozovemo na radionicu koja će se održati u sali Lavander od 10 časova. Broj mesta je ograničen jer je učešće na radionici moguće jedino uživo, dok panel diskusije možete pratiti i onlajn.

Slogan konferencije je „Budimo sajber svesni“. Verujemo da je uloga sada studenata Pravnog fakulteta , sutra diplomiranih pravnika važna u podizanju svesti o značaju informacione bezbednosti  i zato svake godine nastojimo da ukažemo na ovu značajnu temu. Planirano je da ovogodišnja prezentacija obuhvati teme o 4 najzastupljenija tipa sajber napada tokom 2021/22. godine: Fišing, Socijalni inženjering, Upad u baze podataka i Ransomver.

Svaka od tema će obuhvatiti nekoliko značajnih statističkih podataka na internacionalnom nivou, stanje u Republici Srbiji (za fišing) kao i preporuke Nacionalnog CERT-a za odbranu od svakog tipa o kojem budemo govorili.

Ransomveru će biti posvećeno nešto više minuta, a biće održana i mala simulacija napada temu ransomver .

Prijavu možete poslati i na mejl zorica.m.panic@ratel.rs

Poziv

Arhive