Beogradska nedelja pravne filozofije

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na predstojeće događaje u okviru Horizon Twinning projekta „Advancing cooperation of the Foundations of Law“, koji će se odvijati naredne nedelje na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Horizon Twinning projekat je usmeren ka razmeni naučnog i administrativnog znanja između Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Đenovi, Lisabonu i Sariju. Shodno tome, ALF-ov akademski startni događaj je “Jurisprudence Jam Sessions” koji se održava od 28. do 30. novembra 2022. godine, zajedno sa godišnjom studentskom konferencijom iz teorije i filozofije prava 2. decembra 2022. godine.

Jurisprudence Jam Sessions su zamišljene kao događaji koji podrazumevaju grupu pravnih filozofa koji „improvizuju“ o jednom od aktuelnih pravno-teorijskih pitanja, time pokrivajući tri vodeće teme projekta: pravo i jezik, pravo i praktična racionalnost, i pravo i logika. Ove sesije treba da budu što neformalnije, ohrabrujući sve prisutne učesnike da slobodno uskoče sa pitanjima „jamming“ govorniku, kao i da nastave započetu filozofsku „improvizaciju“ naknadnim isticanjem komentara, kritika i dilema.

Nakon toga, u petak 2. decembra 2022. godine će se održati IX godišnja studentska konferencija iz teorije, sociologije i filozofije prava, pod nazivom „The Future of International Rule of Law“.

Ovim putem vas pozivamo da prisustvujete pomenutim aktivnostima i doprinesete diskusiji, kao i da prosledite obaveštenje zainteresovanim učesnicima. Svi događaji, osim sesije u sredu (koja će biti isključivo online), će biti hibridnog karaktera, što znači da se možete uključiti i putem Webexa. Sve detalje može naći na našem sajtu:

http://alf.ius.bg.ac.rs/belgrade-legal-philosophy-week/student-conference-in-theory-and-philosophy-of-law/

http://alf.ius.bg.ac.rs/belgrade-legal-philosophy-week/jurisprudence-jam-sessions/

Radujemo se druženju!

Arhive